Mudmasters 2013

Op 29 september 2013 deed ik voor het eerst mee aan de mudmasters! Een super gaaf evenement. Het was dit keer in de flevopolder, bij Biddinghuizen. Er was een stormbaan uitgezet van 12 kilometer, met iets van 20 hindernissen. Denk bijvoorbeeld aan muren om overheen te klimmen, prikkeldraad waar je onderdoor moet, monkeybars, stapels autobanden en vooral heel veel water en modder.

Het was prachtig weer, zonnig en droog. Ik was een uurtje of 1½ voor de start aanwezig. Alles was perfect georganiseerd, spullen halen, tas afgeven, broodje eten, muziekje erbij.... Voor de start werden we door een enthousiaste starter opgewarmd in het startvak en vervolgens weg geschoten.

Het rennen van de 12 kilometer ging me goed af, de hindernissen waren soms wel erg zwaar. Heel veel water om doorheen te lopen (en steeds weer erin en eruit via de modderige slootkanten). En heel veel klim en klauter werk. Daar zag ik nog het meest tegenop, er zijn muren bij waar je in je eentje nooit overheen komt, tenzij je een ervaren parkour-renner bent... Maar het viel me erg mee, iedereen hielp elkaar over de hindernissen heen, de teamspirit was echt super!

Al met al een heel zwaar parcours, maar supervet om te doen. Het bier na de finish was dan ook dik verdiend!