Halve van Lauwersoog

Op 30 juli 2011 liep ik mijn eerste halve marathon, van Lauwersoog naar Ulrum.

Het verzamelpunt was Ulrum, waar de jaarlijkse feestweek aan de gang was. Gea bracht me er heen, en terwijl we van de auto naar café Neptunus liepen waren de bewoners al bezig een zitplek langs de route te regelen. Na de spullen in de tent bij Neptunus gehaald te hebben en het startnummer opgespeld stapte ik in de bus die de lopers naar Lauwersoog bracht. Onderweg raakte ik aan de praat met een andere loper, die in de buurt op vakantie was en deze loop even meepikte. In Lauwersoog moesten we nog een uur op de start wachten, dus dook iedereen een van de restaurants in, om te schuilen voor de harde noord-westenwind. Daar kwam ik Linda nog tegen, ex-collega bij Menzis, die samen met Ineke (ook van Menzis) naar de halve marathon was gekomen.

Ik hoopte een tempo van 5 minuut 21 per kilometer vol te kunnen houden, mijn eindtijd zou dan 1 uur 53 minuten worden. Net voor twee uur werden we dan weg geschoten, en het tempo zat er gelijk goed in. We liepen door het natuurgebied bij Lauwersoog, daarna door Zoutkamp en tenslotte tussen de weilanden door naar Ulrum. Het begon heel even een beetje te miezeren onderweg, maar voor de rest was het droog.

En harde wind mee dus. Het lopen ging heel goed, de eerste helft kon ik redelijk meelopen met de mensen om me heen en toen ik na een kilometer of 10 merkte dat het tempo wat zakte (dat hoorde ik aan de tracker) kon ik aardig een tandje bij zetten en de een na de ander inhalen.

Uiteindelijk in Ulrum gekomen tussen de feestende mensen door gefinisht, in een tijd van 1 uur 47 minuten en 23 seconden, een geweldige tijd!Na afloop moest ik wel even bijkomen, ik denk dat ik wel zo ongeveer alle brandstof had verbruikt, en onderweg niks bijgetankt natuurlijk. Volgende keer maar eens proberen onderweg wat bij te tanken.Als aandenken kregen we het boek "De Loper", geschreven door Sido Martens (in de jaren 70 zanger van Fungus, die van "Al die wil op de Kaapren varen" voor de 40+ers), die de halve in Lauwersoog ook een paar keer heeft gelopen.