Dam tot damloop 2010

Waarschijnlijk ken je Warchild wel, ze doen veel voor kinderen in (voormalige) oorlogsgebieden. Omdat het einde van een oorlog niet automatisch betekent de oorlog ook voorbij is in de hoofden van de mensen. Ik vind dat ze daarmee heel goed werk doen, voor een betere wereld. En ik hoop dat daardoor in elk geval veel kinderen een betere toekomst tegemoet gaan dan hun ouders.Ik hoefde dan ook niet heel lang na te denken toen ik begin 2010 in de War Child nieuwsbrief las over de mogelijkheid om mee te doen aan de Dam tot Dam loop.

De bedoeling is dat je gewoon net als alle 34.999 andere deelnemers van Amsterdam naar Zaandam rent, een afstand van 10 mijl. Aangemoedigd door 200.000 toeschouwers, langs tientallen muziekoptredens, een enorme happening dus.

Maar daarnaast is het de bedoeling om je te laten sponsoren, en het geld dat je daarmee verdient gaat naar het goede doel (War Child dus, in dit geval)Dus, gezond én ook nog eens goed bezig, who am I to say no? Ik mailde enthousiast terug, en realiseerde me vervolgens dat er nog wel even wat moet gebeuren, voordat ik in Zaamdam was... Ik begon met het zoeken van sponsors, om een leuk bedrag bij elkaar te lopen. En ik begon natuurlijk met wekelijks te oefenen, omdat 16 kilometer niet een afstand is die je zo "even" loopt. Op 19 september was het zover, en liep ik voor het eerst de Dam tot Dam loop. Het was echt een enorm feest, super goed georganiseerd en super veel enthousiaste mensen langs de kant. Ik had mezelf voorgenomen om onder de 1 uur 30 minuten te lopen, en dat is ruimschoots gelukt: 1:24:11! Een mooi mikpunt voor volgend jaar dus, want ik denk natuurlijk meteen "Dat kan sneller!" En daarnaast bracht mij sponsor-oproep 168 euro op, een mooi bedrag voor het goed doel!Hieronder zie je het parcours van de Dam tot Dam loop 2010:

En hier het plaatje van mijn tracker op de telefoon: