Drents museum

Op 26 maart 2022 bezochten we de expositie "Viva la Frida" in het Drents Museum. De expositie ging over Frida Kahlo. We hadden tickets geboekt met een lezing, wat wel een extra dimensie aan het bezoek gaf. In de lezing werd het leven van Frida behandeld, en ook de wereld waarin zij opgroeide. En natuurlijk ook de kunst die ze maakte naar aanleding van wat ze allemaal had meegemaakt in haar leven.

Daarna bezochten we de expositie, die voor de helft bestond uit kunstwerken van haar en voor de andere helft uit voorwerpen, zoals bijvoorbeeld de korsetten die ze had gedragen - en beschilderd - om haar gebroken lichaam rechtop te houden. Het verhaal en het werk van Frida waren heel indrukwekkend, heel bijzonder wat je allemaal kan overkomen in het leven en ook hoe ze zo veel gebeurtenissen heeft verwerkt tot kunst.

De kunst zelf vond ik leuk, maar ik zou het niet zelf aan de muur hangen zal ik maar zeggen. Wel erg mooi vond ik de foto's die Nick Murray van Frida heeft gemaakt en waarvan er ook een paar hingen.