Drenthepad

De route

Nadat we in 2009 het Pieterpad hadden afgerond en in 2016 het Westerborkpad werd het begin 2018 wel weer tijd om onze regelmatige wandelingen op te pakken. We besloten om dit keer dicht bij huis aan de wandel te gaan, in Drenthe.

Volgens plan lopen we ongeveer eens in de twee maanden een stuk van het Drenthepad. Indien mogelijk proberen we dan via een andere route weer terug naar het startpunt te lopen, zodat we daar de auto kunnen neerzetten. Met de auto naar de start van een etappe is wel het handigst, want het OV op zondag in Drenthe is niet echt zo frequent en alom aanwezig dat je een dag wandelen kunt plannen zonder de kans te lopen dat je een uur op een bus moet wachten en dan nog een half uur moet lopen naar huis.

Drenthepad deel 1

Op zondag 18 februari 2018 liepen we voor het eerst een deel van het Drenthepad. We zetten 1 auto bij het eindpunt in Annen en reden daarna naar het beginpunt van de etappe, in Glimmen.

Lees verder...

Drenthepad deel 2

Op tweede Paasdag, maandag 2 april 2018, liepen we het tweede deel van het Drenthepad. We reden naar Annen en parkeerden de auto daar op de carpoolplaats. Vervolgens liepen we onder de N34 door naar Anloo (zie foto boven).

We liepen het dorp door en vervolgens richting het Evertsbos, oftewel de Boswachterij Anloo. In het bos kwamen we hunebed D11 tegen.

Lees verder...

Drenthepad deel 3

Op zondag 10 juni 2018 liepen we het derde deel van het Drenthepad. We reden naar Gieten en parkeerden de auto daar voor de school aan de Bonnen.

Daarvandaan sloegen we rechtsaf het Meulenpad in, en zaten daarmee alweer op het Drenthepad, op de plek waar we het de vorige keer hadden verlaten.

We volgden het Meulenpad in zuidelijke richting en gingen linksaf de landweg langs de bosrand in.

Lees verder...

Copyright © Jack Ploeg 2023